Welkom op gestolen-comics.nl

Wat is het doel van deze website?
Op donderdag 22 februari 1996 is een collectie Amerikaanse comics gestolen uit mijn toenmalige woning op de Van Musschenbroekstraat te Den Haag (Nederland). Dit is gebeurd d.m.v. inbraak en hiervan is destijds aangifte gedaan. Ondanks de feiten waarop de politie stelde dat het vrij waarschijnlijk was wie de dader was heeft de politie nooit enig gevolg aan dit incident gegeven. Deze vervelende gebeurtenis is inmiddels 23 jaar geleden en de kans dat er iets uit deze collectie opduikt is natuurlijk uitermate klein.

De collectie bestond o.a. uit een redelijk aantal genummerde en gelimiteerde items. Dit maakte deze collectie toch enigzins uniek. Op deze website staan zoveel mogelijk items uit deze collectie genoemd. De bijgevoegde foto's zijn niet van de daadwerkelijk gestolen items daar ik in die tijd nog geen camera of scanner had. Deze zijn alleen bijgevoegd om een indruk te geven. Verzamelaars en verkopers van Amerikaanse comics kunnen met behulp van deze website achterhalen of zij mogelijk items uit deze collectie in hun bezit hebben of aangeboden krijgen. Het is zeker niet mijn bedoeling om deze items terug te vragen, daarvoor is het te lang geleden en zou onrechtvaardig naar de huidige eigenaar zijn. Mijn interesse gaat er met name naar uit om te achterhalen hoe men er aan is gekomen. Mocht u iets weten neem dan contact met mij op.

Hieronder ziet u het boek waarin de collectie zorgvuldig werd bijgehouden in de jaren negentig. Het boek is gebruikt als bron voor deze website.

Het zwarte boek Het zwarte boek

Opmerking: deze website is geen webwinkel.

Gestolen Collectie
Comics-> (2625)
Trading Cards (22)
Talen
Nederlands English